Translate

zondag 7 augustus 2016

Denkworm= anders de Kookkunst bij Jan van de Krent in Zutphen=



Nieuw in de stad en voor een feestelijke gelegenheid uitgekomen bij  Jan van de Krent in Zutphen. What’s in a name. Hier is zeker geen krenterige kok aan het werk.
Een amuse van zalm met een vederlichte frisse mayonaise, een belofte van wat er komen gaat.
Oestertjes in de juiste maat die herinneringen brengen aan de oesters  van de Baye D’Arcachon in Frankrijk. Alsof men de zee kust, fijn van smaak en op de juiste temperatuur. Begeleid met een Zuid-Afrikaanse Rose, kruidig maar niet overheersend.
Tussengang van gestoomde zeeduivel en een escalope St Jacques in de schelp met een surprise die aarde en zee met elkaar samenbrengen.
Hoofdschotel, een palet van vis, kreeft tot en met kabeljauw en grote garnalen, gegarneerd met frites uit echte aardappel en een lichte handgemaakte mayonaise.
En als dessert om de smaakpapillen nog een keer uit te dagen, in wodka gekonfijte bosvruchten met een knapperige kletskop en een vruchtenijs bolletje die heerlijk op de tong blijft dralen. Genot van A-Z.
Kort en krachtig Chiel is een ware maître achter het kasteel. Hier geen Sligro of Hanos menuutje. Iemand die echt van koken houdt. We want more….
Kookkunst die indertijd eind vorige eeuw in kleinere oorden in Frankrijk bij plaatselijke eetgelegenheden werd getoond. Inmiddels in Frankrijk ten onder gegaan in het toeristen moeras van Frites- Bavette – Glace, het merendeel uit de freezer van de Carrefour.

Geen opmerkingen: