Opeens ben je oud. De brief voor de griepprik is op de mat gevallen. Mag je met de andere oudjes in het donker van de avonduren je prik gaan halen.
Je hebt het nog een tijd tegen kunnen houden door snerende opmerkingen over de 50+ beurs maar de tijd heeft je ingehaald. En om je heen wordt alles steeds jonger. Agenten van amper 16 jaar zo lijkt het. En niet te spreken voor een studentje als minister president en de veelvuldige deskundigen vermoedelijk van amper 12 jaar die op de media allerlei oude onzin in een nieuwe saus opdienen.
Maar niet opgeven en blijven ademen loont.Om te noemen slow cooking. Daar is mijn generatie mee groot gebracht. Een maaltijd opdienen binnen 15 minuten was vloeken in de kerk. We spraken over stoofschotels, gebraden kip, kalfschenkel in de oven etc etc. Het langzame koken bracht al het goede uit de dis. Intussen zijn we tijdelijk ingehaald door de kant en klare sausen en pakjes zoutoplossingen voor de smaak. Maar er is hoop. Nu heet het opeens slow cooking. Dat klinkt echt modern. Om op te volgen.
Vroeger werd dat gewoon koken genoemd. Tijd maken voor het samenstellen van een eenvoudige maar voedzame maaltijd zonder dat je de rest van de avond een nare nasmaak hebt van de Mononatriumglutamaat, ook beter bekend als Ve-Tsin de smaakversterker.Dus ga je lang genoeg mee dan komt het weerom. Ben je opeens geheel up to date. Jammer dat ik enige jaren geleden die afgrijselijke oranje keuken uit het huis heb gesloopt.Was zeker vandaag aan de dag weer helemaal in. Niet te spreken over het behang met oo zo groote motieven en liefst in felle kleuren. Back to the seventies.
Blijf ademen en lachen..en blijf vooral ver van de aspidistra en sloffen…
zondag 31 oktober 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten